Federatia Plus

Fundatia umanitara Eben Ezer Moldovan

Adresa Completa SAT.SAMBĂTENI, COM PĂULIŞ, NR.309, JUD.ARAD
Telefon 0257-216101
Fax
Email mdcasasperanţa@yahoo.com
Numar Angajati 8
Numar Voluntari 8
Persoana Contact Dorin Moldovan
Email Contact mdcasasperanta@yahoo.com
Telefon Contact 0742 343 041
Link http://www.hausderhoffnung.org

Scurt Istoric

Fundatia umanitara Eben Ezer Moldovan este un organism privat acreditat încă din 2004, fiind activă şi desfăşurând o activitate laborioasă şi continuă în domeniul protecţiei copilului.

Activitatea noastră se situează în contextul modern al parteneriatului privat – stat şi răspunde strategiei naţionale, judeţene şi locale privind protecţia drepturilor copilului, prin serviciile pe care le oferă.

Fundaţia are acreditate 3 servicii sociale:
-Casa de tip familial ,, Casa Speranta“
-Centru de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi”Prietenii noştri”
-Serviciul Adopţii

Prin Centrul rezidenţial - Casa de tip familial ,, Casa Speranta“

De ce o nouă Fundaţie? Am pornit de la intrebarea ce putem aduce noi în plus in viaţa copiilor din Romania? De ce este necesară o altă fundaţie, în contextul atât de vast al organizaţiilor neguvernamentale din România?
Plecând de la premisa că toţi copii trebuie să trăiască o viaţă mai bună în sânul unei familii, dispusă să răspundă nevoilor lor oferind acestora o sansă, o speranţă, în acest context a luat fiinţă ,,Casa Speranţa”.
Proiectul ,,Casa Speranţa” a fost înfiinţat cu scopul de a ajuta copiii aflaţi în dificultate, urmărindu-se recuperarea întârzierii în dezvoltare, integrarea familială şi socială, toate acestea fiind posibile pe fondul unei linişti interioare, a sentimentului de siguranţă pe care numai o familie il poate asigura.
Pentru ca in această casă viaţa să se desfăşoare conform modelului unei familii era necesară parcurgerea mai multor etape. Astfel erau necesare fonduri pentru alegerea şi achizitionarea unui imobil sau a unui teren pentru construirea, utilarea adecvată pentru nevoile unei familii cu mai multi copii. Dupa ce multe, multe etape au fost parcurse copiii au sosit în casă în data de 22 dec. 2004.Astăzi avem bucuria de a împărtăşi profesionalismul nostru cumulat în anii de experienţă, prin cele trei servicii ale noastre.

• Prin centrul de zi “Prietenii noştri” deserveşte comunitatea aflată într-o continuă schimbare socio-economică.

Centru de consiliere şi sprijin pentru copii şi părinţi”Prietenii noştri”, numit şi CCS sprijină şi asistă părinţii/potenţialii părinţi pentru a face faţă dificultăţilor psiho-sociale care afectează relaţiile familiale, pentru dezvoltarea competenţelor parentale, pentru prevenirea separării copilului de familia sa, şi sprijină copiii atunci când apar probleme în dezvoltarea acestora.

• Serviciul Adopţii

Fundatia ofera persoanei/familiei care isi exprima intentia de a adopta informatii complete despre procedura de atestare, pregatire, precum si despre serviciile de sprijin existente. Totodata, ofera, daca este cazul, posibilitatea de a intalni familii/persoane care au adoptat.

Galerie foto